Module 9: Durf jezelf te laten zien!

Beste ,

Een mijlpaal! We hebben nu alle houdingen van de aangepaste eerste Ashtanga Vinyasa serie behandeld, inclusief de afsluitende houdingen.

Het spreekt misschien voor zich, maar het is belangrijk om de asana’s uit deze opleiding zelf vaak te beoefenen. Wanneer je de houdingen zelf belichaamd hebt, is het makkelijker om je studenten van heldere aanwijzingen te voorzien. Bovendien leren je studenten door naar jou te kijken. Het is dus belangrijk dat je de aandachtspunten van elke houding ook echt vertaalt naar je eigen lichaam. Het is daarbij niet belangrijk hoe diep of hoe ver je komt. Ook met blok kan je de juiste uitlijning van Trikonasana demonstreren!

We hadden het deze module over jouw helende beweging. Heb je al kunnen reflecteren op de vraag welke aspecten jij liever niet laat zien? En hoe die kanten van jezelf juíst je docentschap zouden kunnen versterken? Ik nodig je van harte uit de komende tijd naar de vragen hierover bij de zelfreflectie terug te keren. Want wanneer jij jezelf volledig durft te laten zien is dat niet alleen een groot geschenk voor jezelf, maar ook voor je studenten. Grote kans dat wanneer jij je kwetsbaar opstelt dat anderen uitnodigt dat ook te doen!

We zijn alweer toegekomen aan de allerlaatste module van onze opleiding. We voegen alle asanas tot nu toe samen en hebben nog een aantal mooie lessen voor je bewaard.

Ontzettend veel plezier met de allerlaatste module.

Namasté,

Johan