Online yin yoga opleiding 100 uur

de eerste stap naar het yogadocentschap

onder leiding van Johan Noorloos

Over deze online yin opleiding…

Online-yoga-opleiding-yin-studiemateriaal-dnys

Waar gaan we het over hebben?

Ontwikkel, leer, schrijf, verdiep, verbind, ontdek, ervaar en beweeg

YIN_ASANATECHNIEK

asanatechniek

Leer de functie, het rekgebied en modificaties van de houding

YIN_ANATOMIE_EN_FYSIOLOGIE

anatomie en fysiologie

Leer de effecten op functies van je lichaam

YIN_LESVAARDIGHEDEN

lesvaardigheden

Schrijf je eigen script en durf anderen te inspireren

YIN_FILOSOFIE_EN_CHAKRAS

filosofie en de chakra’s

Verdiep je begrip over yoga en de chakra’s

YIN_ASANA_EN_MERIDIAAN

asana en meridiaanleer

Leer de meridianen en laat energie stromen

YIN_PERSOONLIJKE_ONTWIKKELING

persoonlijke ontwikkeling

Ontdek meer van jezelf

YIN_PRANAYAMA

pranayama 

Vind harmonie met je adem

YIN_MEDITATIE

meditatie

Ervaar om bewust in het ‘Nu’ te zijn

Ga mee op een verdiepende reis in yin yoga én in jezelf

start wanneer jij wilt, volg op jouw tempo

Review

Miriam vond vrijheid in yoga

“Een paar jaar geleden volgde ik mijn eerste yinles. Dat was best confronterend. Toch kwam ik terug voor meer. Na de yinles ervaarde ik dingen in mijn lijf die ik nog niet eerder had ervaren. Het was alsof ik een strakke spijkerbroek had uitgetrokken. Gaandeweg leerde yinyoga me de ruimte te zijn voor gedachten, emoties en sensaties in m’n lichaam, in plaats van me ermee te identificeren. Het heeft me geleerd om rustig door te ademen. Ook als het even ongemakkelijk wordt. Dat zaadje wat in die eerste yinles geplant is, is verder gaan groeien met het volgen van deze opleiding. Ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd en ben nog elke dag dankbaar voor de nieuwe inzichten die ik heb gekregen. Het is het grootste cadeau wat ik mezelf had kunnen geven.”

– Miriam

dnys-online-yin-yoga-opleiding-reviews

Verrijk je kennis van yin yoga, verdiep je practice en ontdek de leraar in jezelf

met de Nederlandstalige online yin yoga opleiding

Heb jij de kracht van yin yoga al ontdekt? In ons dagelijks leven is verstilling soms ver te zoeken. Yin yoga helpt om die stilte in onszelf te vinden en brengt balans in ons beweeglijke leven. Het werkt op de diepere lagen van ons lichaam, maakt soepel, creëert ruimte in je lijf en laat energie vrij stromen. Of je nu beginner of ervaren yogi bent. Iedereen kan de helende kracht van yin yoga ervaren. Voel jij de behoefte om je yin practice te verdiepen? Te leren over de asana’s, anatomie en meridianen? En wil je misschien zelfs onderzoeken of je yin yoga door wilt geven als yogadocent? Dan is de online yin yoga opleiding voor jou. Voor iedereen die meer wilt leren, vanuit de geborgenheid van je eigen huis en wanneer het jou uitkomt. Tijdens deze opleiding ervaar je zelf hoe yin yoga werkt. En dat gaat verder dan alleen ons fysieke lichaam. Deze opleiding stimuleert je in je kracht te gaan staan. Want hoe meer je je verdiept, hoe meer je over jezelf zult ontdekken.

Start waar en wanneer het jou het beste uitkomt

& trap je opleiding op een waardevolle manier af in een online een-op-een met Johan

Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien.

verdiep je yogakennis met 100 uur aan video-, lees- en oefenmateriaal

Samen met Johan Noorloos en docenten van De Nieuwe Yogaschool duik je dieper in de wereld van yin yoga én in jezelf.  Deze Nederlandstalige thuisstudie duurt gemiddeld 15 weken – zo’n 7 uur per week – en natuurlijk ben je vrij om helemaal op je eigen tempo te leren. De studie bestaat uit onder andere 175 inspirerende video’s over asanatechniek, anatomie, fysiologie, filosofie, meridiaanleer, zelfonderzoek, pranayama en meditatie. En zit boordevol online praktijklessen. Tegelijkertijd bevat deze opleiding alle theoretische kennis uit onze gecertificeerde 200 uur yin yoga opleiding; als eerste stap in de opleiding tot yogadocent. Alle video’s, verdiepende artikelen, online werkboek en e-boek zijn voor lange tijd beschikbaar. Zo heb je alle ruimte om te studeren waar en wanneer jou dat uitkomt.

dnys-online-yin-yoga-opleiding-johan-noorloos

Vragen over de online yin yoga opleiding?

Plan een belafspraak in met Mariken!

"Ik geef al een aantal jaar yogales en viel zo nu en dan ook yinlessen in, maar was daar nooit in opgeleid. De online yin yoga opleiding was daarom een supermooie aanvulling op mijn eerdere training. Het heeft alle gaten in mijn kennis opgevuld en oude kennis weer opgefrist." - Sarina 
"Ik ben door de opleiding heen gevlogen. Vooral de lessen over de meridianen en yinanatomie vond ik mega interessant. De meditatielessen van Tijn en Johan kijk ik ook nog regelmatig terug. Ik blijf nieuwe dingen horen, die ik de eerste keer nog niet had opgepikt." - Bas  
"Deze opleiding was voor mij een hele laagdrempelige manier om een yoga opleiding te volgen. Het oefenen in lesgeven vond ik zo leuk dat ik het  inmiddels zeker weet. Ik ga zeker verder studeren!" - Sharissa 
Previous slide
Next slide
Online-yin-yoga-opleiding-johan-noorloos

Johan Noorloos

over de online yin yoga opleiding

Als yogadocent realiseer ik mij steeds vaker dat mijn leraarschap zich vertaalt in ieder aspect van mijn leven. Voor mij begint yoga pas echt wanneer ik van de mat afstap. Het integreren van de filosofie, deze kennis en waardevolle inzichten verrijkt mijn leven en maakt het betekenisvol. 

Het is mijn intentie om jou in deze online opleiding de kracht van yoga en meditatie te laten ervaren. Om vanuit die verbinding te leven. Te luisteren. Te handelen. Te Zijn. Hoe meer je hier expressie aan geeft, hoe meer je anderen inspireert dat ook te doen. Dit is voor mij waar leraarschap over gaat. 

Wil je alvast een preview van het e-boek van de opleiding? Vraag hem hier aan!

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling met 4 Online Groepssessies per jaar

verbind je met likeminded yogi's en stel al je vragen

Online Groepssessies

waarin je je kunt verbinden met community

Je online yoga opleiding volg je in je eigen tempo en waar en wanneer je maar wilt. Maar dat betekent niet dat je het alleen hoeft te doen. Persoonlijk contact is namelijk heel waardevol in jouw ontwikkeling tot yogaleraar. Naast je persoonlijke welkomstgesprek met Johan ben je daarom gedurende je opleiding, vier keer per jaar, ontzettend welkom voor een online groepssessie met oprichters van De Nieuwe Yogaschool: Mariken Hogenhout en Johan Noorloos.

Hier ontmoet je je online medestudenten. Zo kun je je ervaringen met je medestudenten delen en van elkaar leren. Tijdens de Online Groepssessies behandelen we verschillende onderwerpen en is er alle ruimte om vragen te stellen aan Johan en Mariken. 

YIN_PRANAYAMA

Een kijkje achter de schermen

bij de online yin yoga opleiding

Previous slide
Next slide

Je eigen online werkboek

om je te helpen dichter bij jezelf te komen

DNYS-online-yin-yoga-opleiding-e-werkboek-boek

Dit is een yogaopleiding waar je een leven lang plezier van hebt. En erover schrijven helpt je om te relativeren en te groeien. Daarom krijg je bij deze opleiding een werkboek en e-boek met per module passende yoga-oefeningen, zelfonderzoekvragen voor je persoonlijke groei en verdiepende artikelen over de filosofie van yoga. Hoe meer je begrijpt, hoe meer het je leven zal verrijken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar ons e-boek? Vraag dan hier alvast een preview aan.

Stel je eigen oefengroep samen

want de mooiste manier om iets eigen te maken, is door er les in te geven.

Ontdek wat yin yoga voor jou kan betekenen en hoe je daarmee een inspiratie bent voor anderen

Ontdek wat yoga voor jou kan betekenen

Met deze online opleiding

Maak alvast kennis met de leraren

Johan online yogaopleiding vinyasa yin asana teacher training

Johan Noorloos

Begin november 2013 ging er voor Johan Noorloos een lang gekoesterde wens in vervulling: de school van zijn dromen opende haar deuren. De afgelopen tien jaar bouwde Johan op diverse terreinen een schat aan ervaring op. Met zijn lessen, opleidingen, lezingen en boeken was hij gedreven zijn kennis en inzichten te delen. Op de school komt nu alles waarvan hij droomde samen.

Online-yin-yoga-opleiding-skadi

Skadi van Paasschen

Skadi is een geboren leraar en geeft je met haar unieke en speelse manier van lesgeven de handvatten voor een levenslange yin yoga practice. Ze heeft intensief gewerkt met internationale docenten zoals Saraswathi Rangaswamy, Paul Grilley, Dharma Mitra, Gabriel Azoulay, leden van de Jois-familie, Sarah Powers en vele anderen. Skadi reist regelmatig de wereld af om teachers te ontmoeten voor persoonlijke verdieping en deelt met veel liefde al haar kennis met je.

online yogaopleiding vinyasa moena de jong yoga meditatie johan noorloos

Moena de Jong

Moena deelt haar passie voor connectie al jaren in de vorm van Pranayama, Vinyasa, Hatha, filosofie en Ayurveda. Ze geeft workshops voor de lerarenopleiding in deze bovenstaande yogavormen.
Met de overtuiging dat we alleen kunnen stralen wanneer we authentiek durven te zijn neemt ze haar studenten op lichte en enthousiaste wijze op de reis naar onze kern.

online yogaopleiding training yoga meditatie leah kline

Léah Kline

Léah is een senior docent met meer dan 30 jaar ervaring in het yogadocentschap. Beïnvloed door haar studies van Bikram tot Ashtanga en van Iyengar tot Anusara, focust ze zich vooral op het veilig en slim uitlijnen op zowel spiritueel als fysiek vlak. Maar bovenal zal ze je leren om vanuit je hart te leven. Ze heeft een diep en intuïtief begrip opgebouwd van het “menselijk lichaam in beweging”.

Marijke Neerings de nieuwe yogaschool online yoga teacher training

Marijke Neerings

Marijke volgde op haar zestiende haar eerste yogales. Toen ze, na jaren vooral Hatha yoga te hebben gedaan, Ashtanga yoga ontdekte was het liefde op het eerste gezicht. Haar intuïtieve kwaliteiten gebruikt ze in de yogales om mensen zo goed mogelijk te begeleiden. Ze geeft zowel les in de chakra filosofie als in de verschillende yogastijlen.

Sijbrand Maal online yogaopleiding vinyasa yin teacher training

Sijbrand Maal

In 2013 denderde Yoga en Meditatie onverwacht het leven van Sijbrand binnen. De Nieuwe Yogaschool verrees, de reis van de spirituele zoeker werd bewust omarmt en het lesgeven begon. Met behulp van yoga, meditatie, diverse fantastische methodes en (spirituele) leraren (waaronder zijn huidige leraar Sat Shree) vond Sijbrand zichzelf als dat wat alles in essentie is.

online yoga opleiding Tijn Touber

Tijn Touber

Tijn is auteur van zes boeken over verlichting en meditatie. Het zijn allemaal bestsellers, de bekendste is Spoedcursus Verlichting. Daarnaast is hij oprichter van het grootste meditatienetwerk van Nederland: Stadsverlichting. Hij leefde veertien jaar als yogi in Amsterdam en beschouwt het als grootste uitdaging om, zoals hij zelf zegt ‘in de wereld, maar niet van de wereld’ te zijn.

online yoga opleiding Sylvia weling schaefer

Sylvia Welsing-Schaefer

Sylvia Welsing-Schaefer studeerde Biologische Gezondheidskunde en Geneeskunde in Maastricht. Sinds 2006 was zij werkzaam als arts. Toen zij in 2009 ziek werd hielp yoga haar om dat te accepteren. Zij besloot haar accent te verleggen en volgde drie yogaopleidingen bij YogaTeacher.

Duik in asanas, meridiaanleer, filosofie en meer

Veelgestelde vragen

over de online yin yoga opleiding

Of je nu beginner of een ervaren yogi bent, deze online yin yogaopleiding 100 uur is geschikt voor iedereen. Wil je je verdiepen in jouw persoonlijke proces en in je practice of onderzoek je graag of het leraarschap bij je past? Dan ben je in beide gevallen op de juiste plek. 

De opleiding duurt 100 uur. Besteed je gemiddeld 7 uur per week aan de opleiding? Dan kun je de opleiding in 15 weken afronden (ongeveer 3,5 maand). Je bent echter helemaal vrij om de training op je eigen tempo af te ronden. Je houdt twee jaar lang toegang tot de opleiding. Zodra je een module hebt afgerond, staat de volgende module al voor je klaar. Als je zeeën van tijd hebt en je vliegt door de modules heen, houdt niemand je tegen. Maar ook als je niet elke week de tijd hebt om verder te gaan, is dat geen enkel probleem.

De opleiding blijft na inschrijving voor 2 jaar beschikbaar in jouw account.

Je krijgt een certificaat van deelname, na afronding van de 100 uur opleiding. 

Deze opleiding is niet Yoga Alliance Certified, maar wel gecertificeerd door onze eigen certificering Het Nieuwe Yoganetwerk. Met onze live 200 uur yin opleiding op locatie (Amsterdam, Castricum, Leeuwarden) kun je je verder op laten leiden tot gecertificeerd yogadocent. Heb je de online yin opleiding afgerond en schrijf je je in voor de 200 uur yin opleiding? Dan krijg je het grootste gedeelte van je aankoopbedrag terug (500 euro). Voor meer informatie over onze gecertificeerde 200 uur yin opleiding, klik hier

Je kan de opleiding afronden in maximaal 2 jaar tijd, hierna verloopt je toegang tot de online yinyogaopleiding. Onze richtlijn voor de duur van deze opleiding is 15 weken, à 7 uur per week, maar je bent volledig vrij om er dus langer over te doen.

Nee, gelijk na je inschrijving krijg je toegang tot de opleiding en kun je starten! Je mag natuurlijk wachten tot het persoonlijk gesprek met Johan, maar dit hoeft niet. 

Aan iedere module zijn een aantal schrijf- en praktijkopdrachten verbonden. Hieraan zitten geen deadlines! Iedere student doet de opleiding op zijn/haar eigen tijd. De opdrachten kunnen, indien gewenst, besproken worden met de mentor.

Voor de online yin en online vinyasa yoga opleiding hoef je geen praktijkexamen te doen. Praktijkexamens zijn onderdeel van de 200 uurs vinyasa yoga en 200 uurs yin yoga opleidingen in Amsterdam. Wel maak je halverwege en aan het eind van je online opleiding een theorie-examen over de stof van de opleiding. Die kan je zo vaak opnieuw doen als nodig is. 

De sessies zijn niet niet verplicht, maar we zouden je aanraden deze waardevolle toevoeging niet over te slaan.

Deze opleiding neemt ± 100 uur aan studietijd in beslag.

Alle kennis die direct hoort bij het geleerde in deze opleiding, is opgenomen in het online e-boek.

Na het afronden van de 100 uurs online yin yoga opleiding ben je op de goede weg om zelf yogales te geven. Je hebt veel geleerd over de filosofie achter yin yoga, de houdingen (asana’s), anatomie, meditatie, meridianen en meer. Daarmee bouw je een prachtig fundament voor het docentschap. 

Na afronding van de online opleiding ben je geen officieel gecertificeerd yogadocent voor de Yoga Alliance. Dat word je in onze Yoga Alliance gecertificeerde 200 uurs Yin Teacher Training bij De Nieuwe Yogaschool (Amsterdam, Castricum, Leeuwarden). In deze opleiding is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, kun je oefenen in lesgeven met medestudenten, krijg je feedback op je lesvaardigheden en word je persoonlijk begeleid in je yoga practice. Na afloop is er een praktijkexamen waarna jij je officieel gecertificeerd yin yogadocent mag noemen.

Heb je de 100 uurs Online yin yoga opleiding afgerond? Dan geldt voor jou een korting van 500 euro op de live Yin Teacher Training bij De Nieuwe Yogaschool. Meer weten over de live 200 uurs Yin Teacher Training? > klik hier.

Wil je onderzoeken of het yogadocentschap bij je past en of je zelf les wilt gaan geven? Dan is de 100 online yin opleiding dus een prachtige eerste stap.

De Nieuwe Yogaschool biedt je de mogelijkheid om ‘door te studeren’ naar de Yoga Alliance 200 uurs certificering. Omdat jij de 100 uurs online yin yoga opleiding hebt afgerond heb je een groot gedeelte van de gecertificeerde opleiding al behaalt! Daarom geldt er voor jou als je wilt doorstuderen naar een Yoga Alliance certificering een aanzienlijke korting van maar liefst 500 euro. Voor meer informatie over doorstuderen naar je certificering, klik hier

Neem dan ook eens een kijkje bij onze algemene veelgestelde vragen of neem contact met ons op via: contact@backup-1-9.denieuweyogaschoolonline.nl.
Wil je graag telefonisch contact met ons hebben? Dat kan! Via deze link kun je een belafspraak inplannen.

Ik wil mij inschrijven

Hoe gaat het nu verder?

Wat fijn dat je er klaar voor bent! Nadat je je hebt ingeschreven voor de online yin yoga opleiding kan je gelijk van start gaan of eerst onderzoeken wat je de komende weken allemaal gaat leren. Begin bijvoorbeeld alvast aan de eerste paar introductielessen in module 1. Hier ontmoet je ook onze docenten, lees je alles wat je moet weten over jouw mentor moment en kan je jouw e-werkboek en e-boek downloaden. Samen plannen we een telefonisch welkomstgesprek in met Johan. Je kunt natuurlijk wel al gewoon starten met deze mooie yogareis!

Johan Noorloos online vinyasa yoga opleiding

Voor een nieuwe wereld
Voor een nieuw bewustzijn
De Nieuwe Yogaschool