Module 7: Oefenen met verbale cues

Beste ,

We hebben een begin gemaakt met de zittende serie! Je kunt ervoor kiezen om met je oefengroepje de hele serie tot nu toe te beoefenen. Maar je kunt er ook voor kiezen alleen de zittende houdingen te oefenen, voorafgegaan door de zonnegroeten.

Je hebt inmiddels al een aantal keer aan het lesgeven geproefd. Misschien vind je het makkelijk om bij het beoefenen alle houdingen mee te doen. Toch is het ook heel leerzaam om je oefengroepje in de houdingen te begeleiden zonder dat je zelf meedoet en alleen functioneel te demonstreren wanneer dat echt nodig is. Zo kan jij het overzicht en de veiligheid bewaken. Oefen daarom ook in alleen verbaal begeleiden.

Oefenen in verbaal begeleiden kun je ook alleen doen. Visualiseer bijvoorbeeld de zonnegroeten terwijl je de afwas doet en repeteer voor jezelf je script. Of geef een keer les aan jezelf. Hoe? Door jezelf op te nemen terwijl je verbale cues geeft. De opgenomen les kun je later zelf volgen. Zo ervaar je hoe het is om van jou als leraar les te krijgen. En onthoud: laat los dat het meteen moet lukken, je bent hier om te leren!

Ik wens je veel succes en vooral veel plezier met het oefenen!

Namasté,

Johan