Module 3: Laat je script evolueren

Beste ,

We hebben alweer de derde module afgerond.

In de eerste twee modules heb je een script gemaakt voor Zonnegroet A en B. Dat script heb je inmiddels ook uitgetest op je oefengroepje. Ben je tevreden over het script dat je hebt gemaakt? Het is heel normaal dat je script verandert, naarmate je meer ervaring op doet. Misschien kom je erachter dat sommige aanwijzingen nog duidelijker moeten. Bijvoorbeeld als je iemand in je oefengroepje hebt die nog nooit eerder yoga heeft gedaan. Of misschien begin je steeds meer je eigen woorden te vinden die passen bij dat wat jij bedoelt.

Het script dat je voor de houdingen maakt is niet perse meteen af. Laat je script gedurende de opleiding met je mee evolueren. Ook het script voor de eerste vier staande houdingen van module 3 wil je misschien aanpassen en aanscherpen nadat je de houdingen met je oefengroepje geoefend hebt. Zo worden je aanwijzingen steeds duidelijker!

Ik wens je veel plezier met het oefenen van de eerste vier staande houdingen van de aangepaste Ashtanga Vinyasa serie. Als je weerstand tegenkomt, stel jezelf of je oefengroepje dan de vraag: is dit groeipijn of blessurepijn? Zo bewaak je de grenzen en de veiligheid.

Namasté,

Johan