Module 2: Gefeliciteerd, module 2 zit erop!

Beste ,

Module 2 zit erop! We hebben inmiddels Zonnegroet A en B uitgebreid ontleed, een prachtige basis van onze opleiding. De zonnegroeten warmen het lichaam op en bereiden het lichaam voor op alle asanas die komen gaan. Wist je bijvoorbeeld dat de berghouding (Tadasana) een voorbereiding is voor alle staande houdingen en de stoelhouding (Utkatasana) voor Krijger I? Naarmate je meer leert zul je zien dat de Ashtanga Vinyasa serie heel logisch en intelligent is opgebouwd.

Om de Zonnegroeten in je lichaam te verankeren, heb ik je uitgenodigd om ze zelf te gaan beoefenen. Traditioneel beoefen je beide zonnegroeten 5x, maar je zult merken dat na 3x beide zonnegroeten het lichaam al flink is opgewarmd.

Ik ben heel benieuwd hoe het oefenen in lesgeven je vergaat. Deze keer oefen je Zonnegroet A en B en oefen je met het afsluiten van een les met een savasana. Neem ook de Ujjayi ademhaling en de Bandha’s mee. Heb je nog niet geoefend? Het is nooit te laat om te beginnen! Je zult merken dat het oefenen in lesgeven een groot cadeau is aan jezelf. Wie weet leer je iets nieuws over jezelf! Je inzichten of datgene waar je tegenaan loopt kun je opschrijven in je dag- of weekboek.

Ik wens je veel succes met oefenen en veel plezier met de eerste staande houdingen. Op naar module 3!

Namasté,

Johan