Module 1: Tips voor een stevig fundament

Beste ,

Je hebt de eerste module afgerond! Je hebt een start gemaakt met een mooie verdiepingsreis in de wereld van yoga. Een verdiepingsreis voor jezelf en wie weet een eerste stap om te onderzoeken of het leraarschap bij je past.

De komende tijd neem ik je stap voor stap mee in die verdiepingstocht. Telkens wanneer je een module hebt afgerond, ontvang je een mail met de belangrijkste stappen die we hebben gezet om je te helpen om alles uit de opleiding te halen.

Tips om de stof eigen te maken
Met deze eerste module hebben we een vliegende start gemaakt en het fundament gelegd voor de verdere opleiding. Dat fundament bestaat niet alleen uit theorie, maar ook uit veel zelf oefenen. Je maakt je de kennis pas echt eigen wanneer je zelf met de stof aan de slag gaat. Hierbij een paar tips:

  • Kies een vaste dag in de week om iets in je weekboek te schrijven. Elke dag schrijven mag natuurlijk ook. Schrijf deze week op wat yoga voor jou betekent, als je dat nog niet hebt gedaan. Je zult namelijk zien dat de betekenis van yoga verandert naarmate je er meer over leert.
  • Mediteer op een vast moment in de dag, bijvoorbeeld in de avond voor het slapen gaan of iedere ochtend nadat je je bed uitstapt.
  • Oefen elke dag op een vast moment de houdingen uit de opleiding. We beginnen met de houdingen voor de lever- en galblaas. De houdingen komen zo stukje bij beetje steeds meer in je lichaam te zitten. Zo hoef je steeds minder na te denken en ontstaat er steeds meer ruimte voor yoga.
  • Heb je nog geen oefengroepje gemaakt? Dan nodig ik je van harte uit dat alsnog te doen. Oefenen in lesgeven is een van de beste manieren om je iets eigen te maken. Kies een vast tijdstip in de week of in de twee weken waarop je samenkomt met je oefengroepje. Zo wordt dit een gewoonte!
  • Houd het klein. Weet je niet hoe je alle gewoontes in één keer in je dagelijks leven moet integreren? Begin dan gewoon met 1 ding, bijvoorbeeld elke dag mediteren of het oefenen van 1 yogahouding. Gaandeweg kun je het opbouwen. Zo houd je het ook echt vol.

Ik wens je ontzettend veel plezier met het oefenen!

Namasté,

Johan