Module 9: Tools om weer thuis te komen

Beste ,

Je hebt ontzettend veel geleerd: niet alleen yinhoudingen, maar ook verschillende tools die een enorme toevoeging kunnen zijn voor je yin practice. Tools die helpen om naar binnen te keren en weer thuis te komen in jezelf. Denk bijvoorbeeld aan de yin pranayamatechnieken, mantra’s en de verschillende soorten meditaties die langs zijn gekomen.

Zijn er technieken waarvan je merkt dat ze met je resoneren? Herhaal naast de geleide meditaties met mij ook met enige regelmaat de andere meditaties van Marijke en Tijn, de pranayamatechnieken met Moena en/of de mantra’s van Léah. Schrijf voor je begint in je dag- of weekboek op hoe je je op dat moment voelt. Hoe voelt je lichaam? Is er misschien een emotie aanwezig? Zijn er veel of weinig gedachten? Hoe voelt je adem? Vervolgens beantwoord je dezelfde vragen na de meditatie of ademhalingsoefening. Merk je verschil?

Nadat je de verschillende meditaties, pranayama-oefeningen en mantra’s een aantal keer beoefent hebt, kun je ze om en om integreren in je oefenles. Door ze eerst zelf te beoefenen, zul je merken dat je beter in staat bent je oefengroepje te begeleiden. Vraag ook feedback aan je oefengroepje. Hoe hebben zij de meditatie, pranayama of mantra ervaren?

Ik wens je weer veel plezier op je ontdekkingstocht! Ondertussen gaan we door naar onze laatste module. We hebben een aantal mooie lessen voor je bewaard.

Namasté,
Johan