Thuis starten met yoga

Thuis starten met yoga

Met deze online yoga training

Thuis starten met yoga op je eigen tempo? Het kan! In onze online basistraining yoga komen de belangrijkste basishoudingen en -series voorbij en nemen we je mee naar de geschiedenis van yoga en yogafilosofie. Deze online yoga training bevat meer dan 40 video’s met yoga oefeningen, geleide meditaties en inspirerende lessen van de topdocenten van De Nieuwe Yogaschool!

Waarom yoga?

Yoga is natuurlijk een geweldige manier om je lichaam flexibel en sterk te maken, maar yoga is veel meer dan fysieke houdingen. Je zou de houdingen op de mat kunnen zien als een metafoor voor het leven zelf, het leven van de mat. Yoga oefeningen zijn bedoeld om je grenzen op te zoeken. Zo leer je met uitdagingen om te gaan, zowel lichamelijk als mentaal, bewust in het ‘nu’ te zijn en te luisteren naar je lichaam. Je zult merken dat dit je op den duur meer energie, meer balans, minder stress en betere slaap zal opleveren.

Online yoga training van De Nieuwe Yogaschool

De online basistraining yoga bestaat uit acht modules die je in acht weken kunt afronden. Je bent natuurlijk helemaal vrij om er langer of korter over te doen! De modules:

Week 1 introduceert hoofddocent Johan Noorloos wat yoga voor hem betekent. De eerste yogahoudingen komen aan bod en we bespreken de Yoga Sutra’s van Patanjali.
Week 2 bespreken we het belang van de adem in yoga, verschillende ademhalingstechnieken en het gebruik van buikspieren tijdens yoga, ook wel de bandha’s genoemd.
Week 3 staat het belang van balans in yoga centraal en worden de belangrijkste balanshoudingen uitgelegd.
Week 4 staat geheel in het teken van meditatie. We laten je verschillende meditatietechnieken zien en ervaren.
Week 5 gaat over yogastijlen. We maken je wegwijs in de jungle van yogaland.
Week 6 laten we je de ins en outs zien van yin yoga, hoe het werkt en wat je eraan hebt.
Week 7 duiken we in de Bhagavad Gita, de yogi bijbel, en bespreken we yin yang filosofie.
Week 8 leggen we uit hoe je yoga kunt inzetten als inspiratie voor je alledaagse leven, je leven van de mat af.

In de loop van de weken zul je ook een meditatieroutine opbouwen, met behulp van geleide meditaties aan het eind van elke module. De meditaties worden elke week langer met als laatste en langste meditatie een stiltemeditatie van 30 minuten.

Meer weten?

Bekijk hier de online basistraining yoga

Waarom onze online yoga training?

Online yoga is een geweldige manier om te ontdekken wat yoga voor jou kan betekenen, vanuit de rust en vrijheid van je eigen huis. In meer dan 40 video’s delen onze topdocenten de meest waardevolle kennis en instructies, die je zo vaak terug kunt kijken als je wilt!

De Nieuwe Yogaschool Online

De Nieuwe Yogaschool Online is het online opleidingsplatform van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. We hebben dit platform in de zomer van 2020 gelanceerd om de wereld van yoga en meditatie toegankelijk te maken voor iedereen, op ieder moment. Leer op je eigen tempo en in je eigen vertrouwde omgeving de ins en outs van yoga. Begin jouw reis van zelfontplooiing op een niveau wat op dit moment bij je past en leg de basis voor een leven lang waardevolle fysieke en mentale ontwikkeling.

 

Lees ook onze andere blog berichten

Yoga Nidra: wat is het en waarom doen we het?

Yoga Nidra, de ‘yoga slaap’, doet ons opladen. Maar wat is het nu precies? En wat zijn de voordelen van deze populaire yogavorm?

5 kinderyoga oefeningen om thuis te proberen

5 kinderyoga oefeningen om thuis te proberen, gegarandeerd plezier!

Drie yin yoga houdingen voor gespannen schouders

Yin yoga kan helpen bij gespannen schouders en nekklachten. Probeer zelf drie fijne yin yoga houdingen uit voor je schouders.

Ujjayi ademhaling: ervaar de kracht in 4 stappen

Ervaar de kracht van de ujjayi ademhaling in 4 simpele stappen en voel direct de focus en ontspanning.

Het geheim achter de kindhouding

Hoe neem je de ultieme child pose aan? Waarom kan deze zorgen voor zo’n diepe ontspanning?

Laat emoties los met deze drie yin yoga heupopeners

Yin yoga kent verschillende heupopeners die helpen emoties los te laten. Ontdek wat yin yoga voor jou kan betekenen!