Manifesteren: denk jezelf een geweldig leven

Wat betekent manifesteren en hoe doe je dat?

Manifesteren draait om vertrouwen. Vertrouwen dat wat je manifesteert werkelijkheid zal worden. En dat doet het. Misschien niet direct, waarschijnlijk niet zo snel als je wilt, maar het gebeurt. Elke keer wanneer een van mijn dierbare manifestaties werkelijkheid wordt voelt het een beetje alsof ik kan toveren. Je kunt jezelf een geweldig leven denken! De magie vanuit het universum én jezelf is werkelijk wonderlijk. 

Wat betekent manifesteren?

De letterlijke betekenis van manifesteren is: bekendmaken of openbaren. En dat is precies wat er gebeurt als je manifesteert. Het gaat bij manifesteren om het openbaar laten worden van je innerlijke verlangens en gedachten. Het is de ultieme vorm van creatie.

De nieuwe yogaschool online yogaopleiding teacher training yoga johan noorloos 10

“The happiness of your life depends upon the quality of your thought.”

– Marcus Aurelius

Hoe moet je manifesteren?

Eigenhandig een droomleven manifesteren klinkt wonderlijk maar bijna onwerkelijk. Hoe doe je dat dan, manifesteren? Laten we bij het begin beginnen, je kunt alles manifesteren. Dat klinkt hebberig, maar alles waarvan jij vindt dat je het waard bent kun je manifesteren. Het kan een verlangen zijn naar liefde, een andere baan of gewoon een beetje meer lol. Welke intentie wil jij het Universum in sturen? Jij bezit de kracht om je gedachten werkelijkheid te laten worden. Kies je intenties daarom met liefde en wees je ervan bewust dat deze ook realiteit kunnen worden op een manier die je niet had voorzien.

Wanneer je je intentie helder hebt, probeer je deze haarscherp voor je te zien en te voelen alsof het al werkelijkheid is. Het kan helpen om je intentie zo gedetailleerd mogelijk op te schrijven, of om je tijdens het mediteren te focussen op je intentie. Visualiseer je droom, je geweldige leven en geloof in je manifestatie. Dit onverwoestbare vertrouwen is het begin van jouw werkelijkheid. Wanneer jij er klaar voor bent zul je signalen van het Universum ontvangen die je aanmoedigen of de weg wijzen. Dit kan van alles zijn, dus keep your eyes open. Durf naar je droom toe te werken en deze signalen te volgen. Manifesteren betekent niet wensen en afwachten, je zult geduld moeten hebben en vertrouwen op de aanwijzingen van het Universum. Jouw droom is onderweg.

De wet van aantrekkingskracht

Ja maar, hoe werkt manifesteren dan? Of is dat de goochelaar vragen om uitleg van zijn truc? Manifesteren werkt naast magisch ook nog eens wonderlijk eenvoudig. Met de wet van de aantrekkingskracht zou je alles in je leven kunnen manifesteren. De wet van de aantrekkingskracht werkt op basis van trilling. Alles in het Universum is trilling, dat is door wetenschappers bevestigd en natuurkundig meetbaar. Gelijksoortige trillingen trekken elkaar aan, dat noemen we resoneren. De ‘law of attraction’ stelt dat hoe hoger jouw trillingsfrequentie is, hoe meer overvloed, geluk en welvaart jouw leven binnenstroomt. Ook gedachten en emoties hebben allemaal een frequentie. Dus alle emoties of gedachten die jij uitstraalt resoneren met gelijksoortige emoties en gedachten in je omgeving waardoor je deze naar je toe trekt.

De key van manifesteren is dus uitstralen wat jij wilt ontvangen. Wanneer je de dag met een frons begint, is dit wat je de rest van de dag zult aantrekken. Je kunt dus ook negatief manifesteren, vaak zonder dat je er erg in hebt. Verleg je focus naar het positieve en beïnvloed je levenspad op een waardevolle manier. Door positieve energie uit te stralen word je een magneet voor geluk en overvloed.

Manifesteer vanuit het hart

Je kunt jezelf een geweldig leven denken. Je gedachten en mindset zijn krachtig, maar ook verraderlijk. Het is belangrijk dat je manifesteert vanuit je hart en niet vanuit je hoofd.

Je hart is de bron van je diepste verlangens en intenties. Wanneer je contact maakt met je hart creëer je vanuit liefde, passie en vreugde. Meestal bedenken we verlangens met ons hoofd, helaas zijn deze verlangens vaak beïnvloed door angst of tekort. En wanneer je manifesteert vanuit angst, zul je juist meer angst en onzekerheid aantrekken. Wanneer je bijvoorbeeld liefde manifesteert vanuit de wens om dit waardevolle leven te willen delen of omdat je zo veel liefde te geven hebt, brengt dit een hele andere energie met zich mee dan wanneer je liefde manifesteert vanuit de angst om voorgoed alleen te blijven. Be the energy you want to attract. Wil je liefde? Geef liefde! Omring jezelf met liefdevolle mensen en vergeet vooral jezelf niet lief te hebben.

Loslaten

Wanneer je je intentie hebt gezet en alles tot in detail hebt gevisualiseerd, beschreven of zelfs hebt ervaren hoe het voelt wanneer jouw droom werkelijkheid wordt, dan is het tijd om los te laten. Dit betekent niet het loslaten van je droom, maar jouw droom uit handen geven en toevertrouwen aan het Universum. Alleen wanneer jij er zelf echt in gelooft zal je manifestatie uitkomen. Wanneer je vanuit je hart manifesteert en geduld en vertrouwen hebt, dan gebeuren er magische dingen. Dromen worden werkelijkheid. Je zult net als ik het gevoel hebben dat je kunt toveren en overladen worden met dankbaarheid en ontzag voor het Universum.

dnys-online-yin-yoga-coming-soon-6

Over de auteur: Sabine Gussinklo is bezig om haar vleugels uit te slaan als tekstschrijver. Bij DNYS komen haar liefde voor het geschreven woord en bewustwording samen. Het liefst schrijft ze over alles wat het leven moeitelozer maakt.

Lees ook onze andere blog berichten

Yoga Nidra: wat is het en waarom doen we het?

Yoga Nidra, de ‘yoga slaap’, doet ons opladen. Maar wat is het nu precies? En wat zijn de voordelen van deze populaire yogavorm?

5 kinderyoga oefeningen om thuis te proberen

5 kinderyoga oefeningen om thuis te proberen, gegarandeerd plezier!

Drie yin yoga houdingen voor gespannen schouders

Yin yoga kan helpen bij gespannen schouders en nekklachten. Probeer zelf drie fijne yin yoga houdingen uit voor je schouders.

Ujjayi ademhaling: ervaar de kracht in 4 stappen

Ervaar de kracht van de ujjayi ademhaling in 4 simpele stappen en voel direct de focus en ontspanning.

Het geheim achter de kindhouding

Hoe neem je de ultieme child pose aan? Waarom kan deze zorgen voor zo’n diepe ontspanning?

Laat emoties los met deze drie yin yoga heupopeners

Yin yoga kent verschillende heupopeners die helpen emoties los te laten. Ontdek wat yin yoga voor jou kan betekenen!