Voortgang
We're connected

DNYS Gift Bundle

Vinyasa Flow (NL)

Met Johan Noorloos

Meditatie in beweging

In deze les neemt Johan Noorloos je mee in een Vinyasa Flow les. Vinyasa Flow is een dynamische vorm van yoga, waarbij je ademhaling en beweging met elkaar verbindt. Yogahoudingen lopen in deze les vloeiend in elkaar over.

Zo ontstaat er meditatie in beweging, oftewel ‘flow’. Dat brengt je dichter bij jezelf, terwijl tegelijkertijd je lichaam sterker, flexibeler en gezonder wordt. Geniet van deze korte flowles om je dag te beginnen met nieuwe energie, wanneer je hoofd vol voelt of wanneer je behoefte hebt om in contact te komen met je lichaam en jezelf. Lees hieronder over je veilig voelen in jezelf.

Bij DNYS volg je dagelijks online en in-person vinyasa lessen voor alle levels. Zoek naar de ‘flow’ lessen of ontdek de lerarenopleiding. Ontdek de hier meer

Het licht in mij herkent het licht in jou

Namasté

In veiligheid onderzoeken wie je bent

Johan Noorloos is mede-oprichter en docent bij De Nieuwe Yogaschool in het hart van Amsterdam. Johan geeft al tientallen jaren wekelijks yogales en heeft talloze yogadocenten opgeleid.

Johan: “Meer dan tien jaar geleden had ik een droom die steeds sterker begon te worden. Een ruime yogaschool in hartje Amsterdam. Een plek waar alles wat ik wilde samen zou kunnen komen: yoga, teachertrainingen en ruimte om tot jezelf te kunnen komen. Mijn hele leven was ik op zoek geweest naar een plek waar ik mezelf mocht zijn. Een plek waar het veilig zou zijn om mezelf te laten zien. Die veilige plek wilde ik graag voor mezelf en anderen creëren. 

Samen met Mariken Hogenhout en Sijbrand Maal is dat gelukt. Inmiddels is De Nieuwe Yogaschool al meer dan 10 jaar een thuis voor iedereen die op zoek is naar verbinding, verdieping en een geborgen plek. 

Het grootste compliment wat je onze school kan geven is dat je je er veilig voelt.”

Jezelf mogen zijn
“Persoonlijk voel ik steeds meer de aspiratie om de meest oprechte expressie van mezelf te zijn. Om dat van mezelf te kunnen belichten, wat zo lang in de coulissen heeft moeten wachten. 

“Ik ben dankbaar dat ik de filosofie van yoga hiervoor blijvend kan gebruiken. Als student maar vooral ook als yogaleraar. De reden dat ik al zoveel jaren lesgeef is dat ik de boodschap blijkbaar zelf heel vaak moest horen. Je zou kunnen zeggen dat ik voortdurend lesgeef aan mezelf. Graag nodig ik jou hier ook toe uit.

Om in een veilige omgeving te onderzoeken wie je bent. Wat je bent.

Welke achtergrond je ook hebt. Ik gun je de ruimte om je te laten inspireren door wat yoga voor je mag betekenen. En bovenal om jouw ervaringen te mogen
delen. In die zin zijn wij allemaal vanuit onze oorsprong, yogaleraar.

Het Goddelijke kust je van binnenuit. Die kus zet je hart in vuur en vlam.

Je gaat niet iets anders worden, maar je gaat ophouden iets anders te worden. Je gaat gewoon stoppen met worden en je gaat rusten in Zijn.”

De Nieuwe Yogaschool offers over 50 weekly yoga, breathwork, meditation and pilates classes in a beautiful historic building in the heart of the Jordaan, Amsterdam. You are so welcome at DNYS. We hope you feel at home. Or enjoy your classes online, live or up to to 48 hours later. Next to classes, De Nieuwe Yogaschool offers a wide variety of in-person and online (teacher) trainings around yoga, yogatherapy, coaching, breathwork and much more as well as inspiring workshops from international teachers. Discover more here.