Voortgang
We're connected

DNYS Gift Bundle

Ademwerk (NL)

Met Sijbrand Maal

Adem voor diepe rust

In deze les neemt Sijbrand je mee in een ademhalingsoefening om je in een diepe staat van rust te brengen. Daarbij maak je eerst bewust contact met het sympathische zenuwstelsel – het deel dat het lichaam klaarstoomt om in actie te komen – om vervolgens juist in een diepe ontspanning te komen.

Wanneer je lichaam kan ontspannen en zich op een diep niveau veilig voelt, dan kan er gebeuren wat er op dat moment nodig is. Dan kan heling ontstaan, kun je inzichten krijgen en kan het lichaam in balans komen.

Deze ademhalingsoefening kun je overal doen waar je je veilig voelt. Ga liggen op je bed of op een yogamat en dek jezelf eventueel toe met een dekentje. Zorg dat je comfortabel bent. Lees hieronder meer over helen met adem en yoga.

Bij DNYS vind je wekelijks meerdere ademlessen (EN & NL) in de studio en online, workshops en de opleiding Ademcoach. Ontdek hier meer.

“Trauma is hell on earth. Trauma resolved is a gift from the gods.”

- Peter Levine

Zo kunnen adem, yoga en meditatie diepe heling brengen

Sijbrand Maal is eigenaar en mede-oprichter bij De Nieuwe Yogaschool. Als ervaringsdeskundige op het gebied van spiritueel ontwaken vanuit een trauma- en zenuwstelsel geïnformeerd perspectief geeft Sijbrand adem- en meditatielessen en is docent in meerdere opleidingen bij De Nieuwe Yogaschool.

Sijbrand: “In ons prachtige lijf zit van alles opgeslagen, zoals onverwerkte emoties en trauma’s. Bijvoorbeeld wanneer een ingrijpende gebeurtenis in het verleden niet door ons systeem geïntegreerd kon worden en dus nog vastzit in ons lichaam. 

Als emoties of trauma’s vastzitten in ons lichaam kan zich dat op verschillende manieren uiten. De één begint zich meer zorgen te maken of is angstig of boos. De ander heeft juist weinig energie, voelt zich somber of zelfs depressief. Je kunt ook juist lichamelijke klachten ervaren. Kortom: allemaal zaken die ons welzijn verminderen en tot dat wat de Boeddha ‘lijden’ noemt, kunnen leiden.

Gelukkig is hier echt wat aan te doen. Met de juiste informatie, methoden en begeleiding kunnen we een stap zetten in de richting van het helen van onze trauma’s waardoor het leven stukje bij beetje steeds leuker wordt.”

Sijbrand: “Op het moment dat je geïnteresseerd bent in ademwerk, meditatie of welke yogastijl dan ook, dan ga je op een reis in bewustzijn. Je begint te ontwaken. Dan kunnen die verborgen stukken aangeraakt worden en kan op een diep niveau heling ontstaan. Mits dat op een veilige en trauma-informed manier gebeurt.

Het is daarom onze intentie om bij De Nieuwe Yogaschool in de studio en in onze (online) lessen en opleidingen een veilige ruimte te creëren voor het ontwakingsproces. 

Zoals Peter Levine zo mooi zegt:”

“I have come to the conclusion that human beings are born with an innate capacity to triumph over trauma. I believe not only that trauma is curable, but that the healing process can be a catalyst for profound awakening.”

De Nieuwe Yogaschool offers over 50 weekly yoga, breathwork, meditation and pilates classes in a beautiful historic building in the heart of the Jordaan, Amsterdam. You are so welcome at DNYS. We hope you feel at home. Or enjoy your classes online, live or up to to 48 hours later. Next to classes, De Nieuwe Yogaschool offers a wide variety of in-person and online (teacher) trainings around yoga, yogatherapy, coaching, breathwork and much more as well as inspiring workshops from international teachers. Discover more here.