Online meditatiecursus

Welkom bij de online meditatiecursus 

Ben je op zoek naar meer rust en balans in je leven? Of wil je jezelf gewoonweg beter leren kennen? Dan reikt deze online meditatiecursus je de juiste tools aan om meer ruimte te maken vanbinnen, milder naar jezelf te kijken, luchthartiger met situaties om te gaan en plezier te krijgen in het ‘zitten in stilte’.

Deze 6 weekse meditatiecursus bestaat uit 17 video’s met 6 verschillende meditatietechnieken. De cursus helpt je om stap voor stap mediteren onder de knie te krijgen. Je zal inzichten vergaren over jezelf, leren om bewust in het ‘Nu’ te zijn en meditatievaardigheden ontwikkelen om zelf mee aan de slag te gaan. Je eigen meditatie staat centraal, leren door te doen, daar draait het om!
Deze online cursus is voor elk niveau.

De lessen

intro meditatie cursus
Introductie
meditatiecursus
Zitten in meditatie
meditatie cursus
Talk: wat is een ademhalingsmeditatie
Ademhalingsmeditatie
intro meditatie cursus
Introductie
meditatiecursus
Zitten in meditatie
meditatie cursus
Talk: wat is een ademhalingsmeditatie
Ademhalingsmeditatie
meditatiecursus
Concentratie
bodyscan
Talk: wat is een bodyscan
Bodyscan
meditatiecursus
Stilte
yoga nidra
Talk: yoga Nidra
yoga nidra
Korte yoga Nidra
yoga nidra
Lange yoga Nidra
visualisatie
Talk: visualisatie
Korte visualisatie
Lange visualisatie
meditatiecursus
Gedachten
Talk introductie silent sitting
Silent sitting
Yin yoga
Les Yin yoga
Bonus 1. Meditatie
Bonus 2. Aandachts- en ontspannings-bodyscan
Bonus 3. Mind drill meditatie
Bonus 4. De 4 stappen in meditatie
De wetenschap
Podcasts van alle lessen

De docenten

Johan Noorloos

Johan Noorloos

Begin november 2013 ging er voor Johan Noorloos een lang gekoesterde wens in vervulling: de school van zijn dromen opende haar deuren. De afgelopen tien jaar bouwde Johan op diverse terreinen een schat aan ervaring op. Met zijn lessen, opleidingen, lezingen en boeken was hij gedreven zijn kennis en inzichten te delen. Op de school komt nu alles waarvan hij droomde samen.

Moena de Jong

Moena de Jong

Moena deelt haar passie voor connectie al jaren in de vorm van Pranayama, Vinyasa, Hatha, filosofie en Ayurveda. Ze geeft workshops voor de lerarenopleiding in deze bovenstaande yogavormen.

Met de overtuiging dat we alleen kunnen stralen wanneer we authentiek durven te zijn neemt ze haar studenten op lichte en enthousiaste wijze op de reis naar onze kern.

Tijn Touber

Tijn Touber

Tijn is auteur van zes boeken over verlichting en meditatie. Het zijn allemaal bestsellers, de bekendste is Spoedcursus Verlichting. Daarnaast is hij oprichter van het grootste meditatienetwerk van Nederland: Stadsverlichting. Hij leefde veertien jaar als yogi in Amsterdam en beschouwt het als grootste uitdaging om, zoals hij zelf zegt ‘in de wereld, maar niet van de wereld’ te zijn.

Sijbrand Maal

Sijbrand Maal

In 2013 denderde Yoga en Meditatie onverwacht het leven van Sijbrand binnen. De Nieuwe Yogaschool verrees, de reis van de spirituele zoeker werd bewust omarmt en het lesgeven begon. Met behulp van yoga, meditatie, diverse fantastische methodes en (spirituele) leraren (waaronder zijn huidige leraar Sat Shree) vond Sijbrand zichzelf als dat wat alles in essentie is. Een wonderbaarlijke realisatie die vervolgens volledig geïntegreerd dient te worden in de mind, het hart en het lichaam, zodat we het in alle aspecten van het leven zijn.

Aanmelden

Meld je vandaag nog aan voor

€49,00 

Veelgestelde vragen

Wanneer start de cursus?

Zodra je je ingeschreven hebt ontvang je een email met jouw login gegevens. Nadat je die ontvangen hebt kun je direct starten.

Hoe lang duurt de cursus?

Je mag zelf bepalen hoe lang lang je doet over het volgen van de cursus.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt na aankoop onbeperkt toegang tot de cursus. Je kunt de video’s dus terugkijken wanneer je maar wilt.

Heb ik materialen nodig voor deze cursus? 

Nee je hebt voor deze cursus niets nodig.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Kijk dan ook eens op de pagina veelgestelde vragen.