Module 5: Hoera, je bent over de helft!

Beste ,

Gefeliciteerd! Je bent over de helft van de opleiding. Je hebt al behoorlijke stappen gemaakt tijdens deze opleiding. Je hebt kennis opgedaan over de yinhoudingen, anatomie en chakra’s en er staat je nog veel meer moois te wachten. Ik ben benieuwd of het lukt om regelmatig te oefenen. Misschien merk je dat het al meer vertrouwd voelt om op de mat van de yogaleraar te staan.

Ik ben ook benieuwd of het lukt om met regelmaat te mediteren. Misschien zijn er momenten dat het lastig is om te gaan zitten. Zoals ik eerder zei helpt het hebben van een routine om van mediteren een gewoonte te maken. Het hoeft niet lang te zijn. Vijf tot vijftien minuten op een dag maken al een verschil. Mediteren werkt als een vliegwiel. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Je kunt de geleide meditaties in deze opleiding gebruiken om je te begeleiden. Wanneer je na je meditaties opschrijft wat je ervaren hebt, helpt dat je om uiteindelijk ook anderen in hun meditatie te begeleiden.

Veel succes en plezier met oefenen. Op dit punt in de opleiding staat de opbouw van de les centraal. Misschien ben je er aan toe wat te experimenteren met de opbouw van je oefenles. Of je gebruikt de lessen van Moena en Skadi als inspiratie. Onthoud dat er maar één student is en dat ben jij!

Op naar module 6!

Namasté,
Johan