De 40-daagse

     Een dagelijks anker om samen spiritueel te ontwaken  

De 40-daagse

met Sijbrand Maal

Hoi & welkom bij: De 40-daagse.

Tijdens de eerste Covid-lockdown in maart 2020 besloot ik spontaan dagelijks live te gaan op de Facebookpagina van De Nieuwe Yogaschool. De Yogaschool die ik samen met Johan Noorloos en mijn vrouw Mariken in 2013 heb opgericht sloot noodgedwongen zijn fysieke deuren en dit leek ons een mooie manier om tijdens dit isolement ‘met wie dat wil’ in verbinding te zijn. Op dat moment wist ik niet dat dit uiteindelijk 52 dagen achter elkaar door zou gaan. Het werd een anker voor mezelf en vele anderen die elke ochtend om 8.00 uur aansloten.
 

Wat ontstond was magisch en iets wat ik zelf nooit had kunnen regisseren. Alles wat ik tijdens mijn spirituele ontwakingsproces heb geleerd en ervaren als student en leraar leek samen te komen. Het enige wat ik deed was ‘op komen dagen’ en de rest gebeurde door mij heen. We hebben samen gelachen en gehuild. We hebben diepe stukken ontmoet, bestaansrecht gegeven & getransformeerd. We zijn de diepte ingegaan en naar grote hoogten gestegen. We hebben elkaar vastgehouden, ondersteund en in liefde en zachtheid uitgenodigd om te vertrouwen en over te geven aan dat wonderbaarlijke evolutionaire proces wat bij velen van ons al zo lang wilde gebeuren. Nooit eerder in mijn leven heb ik iets met zoveel plezier en liefde gedaan. Vaak voelde het moeiteloos, dienend en zo gedragen. Dit was groter dan ikzelf en het zorgde ervoor dat alles op tafel werd gelegd.

Uit de groep luisteraars stapte een Engel naar voren die de intentie uitsprak om van de talks en de stilte meditaties een programma te maken die iedereen de mogelijkheid gaf, om in zijn eigen tijd en tempo dat te ervaren wat haar zoveel heeft gebracht. Ik kon niet anders dan (enigszins verlegen) toestemmen, met de kanttekening dat we er (bijna) geen geld voor zouden vragen en dat het uit Onbaatzuchtigheid en vanuit Selfless Giving (Seva) gemanifesteerd diende te worden.  

Nu ligt het programma voor je: de 40-daagse. Een dagelijks anker om samen spiritueel te ontwaken. Het biedt je de mogelijkheid om 40 dagen lang ondergedompeld te worden in de spirituele transmissie van de sharings en de meditaties. Het programma zal je bewuster maken van het ontwakingsproces waarin je zit. Het plaatst het in een context en het zal het transformatieve proces intensiveren, ondersteunen & versnellen. Het zal bijdragen aan een stabiele en structurele meditatie beoefening waar je de rest van je leven profijt van zult hebben.

Omdat jij er bent, kan dit ontstaan. Dankjewel.

Veel liefs,
Sijbrand

De 40-daagse

Ga mee op een verdiepende reis in jezelf

voor een symbolisch bedrag van €1.-

Reviews

Jacoline Ditewig

De structuur om elke ochtend tijd en ruimte te maken om te zitten in stilte, heeft mij veel gebracht. De sharings van Sijbrand zorgden voor verdieping en kennis in de breedste zin van het woord, maar ook voor houvast. Vaak werden vragen beantwoord, die ik zelf nog niet helemaal goed kon formuleren of gaf het context aan mijn persoonlijke ervaringen.

Het fijne aan Sijbrand vind ik de rust en ruimte die hij brengt. Jouw eigen ervaringen zijn altijd leading, wat de weg opent voor jouw persoonlijke ontdekkingsreis naar binnen. Het langere tijd in stilte en meditatie zitten werd een bijzonder waardevol moment op de dag, wat inmiddels een vast onderdeel is geworden van mijn ochtenden. 

Ik ben zeer dankbaar voor de reis en de prachtige ervaringen van deze periode.

Jessica van Haselen

De talks en de meditaties, dag in dag uit, werden moeiteloos en een prachtige reminder om mij iedere keer weer terug te brengen bij mezelf. Door het dagelijks zitten voor een langere tijd is mijn meditatie practice echt verdiept, het gaf mij net even dat zetje wat ik nodig had om hier iedere dag tijd voor te maken.

De thema’s van de talks waren op de een of andere manier altijd precies wat ik op dat moment moest horen. Ik heb hierdoor veel in mijzelf mogen ontmoeten, zowel licht als duisternis, en op een bepaalde manier waren het antwoorden op de vragen die er op dat moment in mijn leven speelden. Het voelde, en voelt nog steeds, als een thuiskomen.

Ik kijk dan ook met grote dankbaarheid terug op deze bijzondere periode.

Sophie van Os

Hoe stiller het werd, hoe meer ik hoorde. Dag voor dag werd laag voor laag afgepeld. Tijdens dit proces ontmoette ik steeds meer van mijzelf, maar vanuit een steeds wakkerder bewustzijn.

Ik zag nog meer wat ik niet gezien had, ik hoorde nog meer wat ik niet wilde horen, en ik voelde wat ik nooit heb willen voelen. Zonder attachment. Het mag steeds meer vrij gaan stromen. Op welke manier dan ook.

Dit pad brengt ons allemaal naar een punt waarop je loslaat of toelaat. En deze 40 dagen waren pas het begin. 

Bedankt allemaal.

Nienke Nap

Het is in mijn ervaring dat als Sijbrand begint, ik meteen energie voel stromen. Alsof de woorden van binnen in mijn lichaam een lampje laten schijnen en licht laat schijnen waar het nodig is. Daarna de stilte meditatie waarin moeiteloos een hogere energie door mij heen stroomt. Wonderlijk en ook thuiskomen. Echt dankbaar voor de ruimte en openheid en liefdesenergie en inzichten die je doorgeeft.

Frederieke Calkoen

De 52 dagen vorig jaar met Sijbrand, waren elke morgen weer een fijn, rustgevend en bijzondere start van de dag. De talks heb ik als puur, open en kwetsbaar ervaren. En vooral zacht. Dat maakte dat ik er elke morgen weer bij was.

Om dat met een groep mensen samen te doen maakte het nog meer intens en extra bijzonder om dit spirituele pad te ontdekken en te integreren in mijn leven.

Mijn meditaties zijn enorm verdiept en verlengd. Maar vooral heb ik ervaren dat ik alles wat er aanwezig is in liefde en zachtheid mag omarmen.

Annemieke Bakker

In tijden van duisternis en onrust in 2020 waren de tijd met en de woorden van Sijbrand voor mij regelmatig het licht en een anker. Met diepgang, enthousiasme en humor hielp hij mij niet alleen door deze tijd heen, want het was meer dan dat. Het was een nieuw begin.

Ik heb er nog elke dag steun aan. 

Veel dank Sijbrand.

Facebook community

In contact blijven met elkaar via de besloten 'De 40-daagse' Facebook groep

Veelgestelde vragen

over de 40-daagse

Dit programma is geschikt voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot het spirituele pad.  

Het is een programma van 40 dagen waarbij er iedere dag een nieuwe sharing (talk) en stilte meditatie voor je klaar staat.

Dit programma blijft de rest van je leven beschikbaar.

Je kunt starten wanneer je maar wilt.

Neem contact met ons op via: contact@backup-1-9.denieuweyogaschoolonline.nl.

Voor een nieuwe wereld
Voor een nieuw bewustzijn
De Nieuwe Yogaschool