Beginnerscursus yoga

Met Johan Noorloos

Welkom bij de online beginnerscursus yoga

Wil je zelf thuis op de juiste manier yoga leren en bekijken wat het voor jou kan betekenen? Dan is deze online beginnerscursus yoga perfect voor jou! In 8 weken tijd zal ik je, samen met een team van topdocenten, álles over de basisbeginselen van yoga leren. In 32 video’s met talks, yogalessen, tutorials en achtergrondinformatie laat ik je stap voor stap kennismaken met iets dat je leven zal verrijken.

Dus ben jij nieuwsgierig naar yoga, maar kan je niet kiezen uit het grote aanbod van lesvormen en stijlen? Of ben je het pad van yoga en meditatie al wel ingeslagen, maar het spoor bijster geraakt? Óf doe je al langer aan yoga, maar zoek je verdieping in de geschiedenis en filosofie en wil je de techniek van de basis goed aanleren? Dan is deze cursus bedoeld voor jou.

In de komende weken nodig ik jou uit om te onderzoeken wat je wil oefenen op je yogamat en wat je daarvan graag in je dagelijks leven wil toepassen. Doorademen bijvoorbeeld? Je grenzen verkennen, maar ze niet overschrijden? Wilskracht ontwikkelen en compassie met jezelf, zodat je grenzen kunt verleggen?

Graag moedig ik je met deze beginnerscursus aan om in je kracht te gaan staan en je persoonlijk licht te laten schijnen. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone, tablet of laptop en je bent klaar om te gaan!

Namasté,
Johan

In het kort

In 8 weken tijd leer jij alle basisbeginselen van yoga door middel van:
* 32 video’s met talks, lessen, tutorials en achtergrondinformatie
* 10 artikelen die inhoudelijk in gaan op de historie en filosofie van yoga
* 5 verschillende topdocenten met elk een eigen expertise: Johan Noorloos, Moena de Jong, Tijn Touber, Sylvia Welsing-Schaeffer & Hoyte de Ranitz

De lessen

Welkom op de yogamat
Les: Zonnegroet A
Tutorial: Chaturanga
Tutorial: Downward facing dog
Tutorial: Cobra
Talk: Patanjali
De yoga sutra’s van Patanjali
Talk: yoga en adem
Gecontroleerde adem
Talk: Bandha’s
Bandha’s
Les: Adem en bandha’s
Tutorial: Upward facing dog
Les: Zonnegroet A en B
Tutorial: Krijger 1
Talk: balans
Balans
Staande houdingen en balans houdingen
Tutorial: de boom
Les: Zittende en liggende houdingen
Talk: meditatie (waarnemen)
Les: geleide meditatie
Meditatie en stilte
Les: de 4 stappen in meditatie
Talk: yogastijlen
Verschillende yogastijlen
Les: Hatha yoga
Talk: Yin yoga en bindweefsel
Yin yoga
Les: Yin yoga
Tutorial: Sphinx en Seal
Tutorial: Eye of the needle
Talk: Bhagavad Gita
Bhagavad Gita
Les: yin yang yoga
Yin Yang
Tutorial: Sleeping swan
Talk: yoga van de mat af
Les: Vinyasa flow
Tutorial: Utthita trikonasana
Tutorial: Utthita parsvakonasana
Namasté
Johan Noorloos

Over Johan Noorloos

Begin november 2013 ging er voor Johan Noorloos een lang gekoesterde wens in vervulling: de school van zijn dromen opende haar deuren. De afgelopen tien jaar bouwde Johan op diverse terreinen een schat aan ervaring op. Met zijn lessen, opleidingen, lezingen en boeken was hij gedreven zijn kennis en inzichten te delen. Op de school komt nu alles waarvan hij droomde samen.

Johan over de beginnerscursus yoga: “Het feit dat ik zelf inmiddels al meer dan vijftien jaar beginnerscursussen geef, heeft mijn eigen yogapractise sterk beïnvloed. Gaandeweg merk je wat werkt en niet werkt, wat goed voelt en wat minder goed. Van iemand die streng in de leer was en dat ook van anderen verwachtte, ben ik langzaam maar zeker veranderd in iemand die liever zo goed mogelijk meebeweegt met wat hij tegenkomt. Zowel op de yogamat als in het gewone leven.”

Meld je nu aan voor

€89,00 

Wat levert het jou op?

* Op je eigen tempo én in jouw veilige huiselijke omgeving yoga op een correcte manier leren
* Inzicht in zowel de verschillende vormen van yoga als de basishoudingen en series
* Inzicht in de geschiedenis en filosofie van yoga
* Meer bewustwording in het dagelijks leven
* Meer rust en energie
* Een flexibeler lichaam en geest
* Bewegen op het ritme van jouw ademhaling

Testimonials

Wouter

“Johan weet op een hele toegankelijke wijze alle beginselen van yoga over te brengen. De combinatie van talks, lessen, tutorials en achtergrondinformatie maken dit een hele complete cursus.”

Denise

“Het fijne aan deze online cursus is dat je hem helemaal in je eigen tempo kunt volgen. Je kunt er in 8 weken doorheen vliegen, maar ook zo vaak als je wilt terugkeren als je een houding of onderwerp wilt herhalen. De filmpjes zijn mooi en inspirerend en na de cursus heb je de basisprincipes goed onder de knie.”

Ellen

“Ontzettend leuk om op deze manier mijn kennis van yoga te verdiepen. Het is een beginnerscursus, maar ondanks dat ik wel al vaker yoga gedaan had heb ik toch veel geleerd.”

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze cursus? 

Deze cursus is voor iedereen die meer wil leren over yoga, zowel mensen die helemaal nieuw zijn als mensen die hun kennis willen verdiepen.

Wanneer start de cursus?

Zodra je je ingeschreven hebt ontvang je een email met jouw login gegevens. Nadat je die ontvangen hebt kun je direct starten.

Hoe lang duurt de cursus?

We hebben de cursus ingedeeld in 8 weken, echter mag je zelf bepalen hoe lang lang je doet over het volgen van de cursus.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt na aankoop onbeperkt toegang tot de cursus. Je kunt de video’s dus terugkijken wanneer je maar wilt.

Heb ik materialen nodig voor deze cursus? 

Nee je hebt voor deze cursus niets nodig. Echter is het wel fijn als je vaker yoga gaat beoefenen om een (yoga)mat an te schaffen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Kijk dan ook eens op de pagina veelgestelde vragen.